Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Dressings > Citroenvinaigrette

Citroenvinaigrette

voor 180 milliliter, 5 minuten

 

Ingrediënten

60 milliliter versgeperst citroensap

120 milliliter olijfolie

1 grote sjalot

zout, peper

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Citroenpers

Maatbeker

Blender

 

Bereiding

  1. Pers de citroenen uit totdat je 60 milliliter citroensap hebt.
  2. Schil de sjalot en hak fijn.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender en pulseer totdat er een romige emulsie ontstaat.
  4. Breng op smaak.

Deze vinaigrette is in de koelkast enkele dagen houdbaar.

 

Bron: De dikke Vegetariër (blz. 763)


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.