Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Dressings > Mosterdvinaigrette

Mosterdvinaigrette

5 minuten

 

Ingrediënten
120 milliliter extra vergine olijfolie
3 eetlepel goede wijnazijn
1 volle theelepel grove mosterd of dijonmosterd
1 sjalot
zout en versgemalen peper

 

Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Pureerstaaf of blender

 

Bereiding

  1. Hak de sjalot fijn.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de sjalot in een blender en meng totdat een emulsie ontstaat.
  3. Proef en breng desgewenst op smaak met wat extra azijn, zout en peper
  4. Voeg de sjalot toe.

Ook dit kun je een dag van te voren voorbereiden.

 

Bron: De dikke Vegetariër (blz. 763)


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.