Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis

Gevulde paprikasoep

2 personen, 15-30 minuten

 

Ingrediënten

1 stuk ui

3 stuk paprika

¾ eetlepel vloeibare margarine

1 teen knoflook

6 deciliter bouillon (tablet)

1 eetlepel tomatenpuree

1 stuk prei

1 pot (klein) bruine bonen

100 gram achterham

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Koekenpan

Kookpan/ soeppan

Keukenmachine/ staafmixer

Zeef

 

 

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein. 
  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. 
  3. Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit. 
  4. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en kook de soep 10 minuten.
  5. Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  7. Laat de bruine bonen uitlekken. 8. Snijd de ham in blokjes.
  8. Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
  9. Maak de soep op smaak met wat peper.

Voedingswaarde

Energie: 300 kcal

Koolhydraten: 23 gram

 


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.