Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hapjes > Boterbonenpaté met zongedroogde tomaten en cashewnoten

Boterbonenpaté met zongedroogde tomaten en cashewnoten

Hapje, 6-8 personen, 20 minuten (+ enkele uren wachttijd)

 

Boterbonenpaté met zongedroogde tomaten en cashewnoten

 

Ingrediënten

125 gram cashewnoten, gezouten

1 eetlepel olijfolie

zout en peper

50 gram zongedroogde tomaten

1 kleine rode ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel tijm, gedroogd

1 eetlepel balsamicoazijn

1 handje basilicum, vers

1/2 blik boterbonen (200 gram)

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Keukenmachine

 

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in grove reepjes en doe ze in een kommetje. Giet er kokend water bij en laat ze weken.
  2. Schil en snipper de ui en knoflook.
  3. Laat een koekenpan heet worden, voeg de olie en de ui toe en bak op laag vuur tot hij zacht is.
  4. Voeg de knoflook, de tijm, zout en peper toe. Giet zodra de ui glazig is de balsamicoazijn erbij. Roer 1-2 minuten.
  5. Laat de tomaten uitlekken en draai ze met het uienmengsel, de boterbonen en het basilicum tot een puree in een keukenmachine. Doe de puree in een kom.
  6. Maal de noten fijn in een keukenmachine en doe bij de puree in de kom. Meng alles goed.
  7. Het mengsel moet vrij stevig zijn. Als het te vochtig lijkt, kun je extra cashewnoten malen en toevoegen.
  8. Maak een rol van de paté die je stevig verpakt in huishoudfolie en zet een paar uur in de koelkast om verder op te stijven.

Tip: Lekker met geroosterd desembrood en augurken. Je kunt ook experimenteren met andere soorten noten, zoals pistache, amandelen of hazelnoten.


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.