Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis

Dadelbonbon

25-30 stuks, 10 minuten, (desgewenst +1 uur 'koelkasttijd')

 

Ingrediënten

20 dadels zonder pit

100 gram ongebrande en ongezouten noten

Kokosrasp

 

Dadel kokos bonbon snoep gezond

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Evt. snijplank, keuken- / koksmes

 

Bereiding

  1. Doe dadels en noten bij elkaar in een keukenmachine en pureer tot een homogene massa.
  2. Vorm van de massa kleine balletjes en rol door de kokosrasp. Klaar! Lekker bij de koffie maar ook als toetje.

Je kunt de bonbons ook in de koelkast zetten om ze op te laten stijven.

 

Vind je het lekker om bite te behouden? Pureer dan alleen de dadels, hak de noten fijn en meng met elkaar.

 

Voedingswaarde

Energie: 35 kcal

Koolhydraten: 2 gram


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.