Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vegetarisch > Curry van bloemkool & kidneybonen

Curry van bloemkool & kidneybonen

2 personen, 15-30 minuten

 

Ingrediënten

1 teen  knoflook

1 stuk ui

1 stuk bloemkool

1 eetlepel olie

1 eetlepel currypasta

100 milliliter groentebouillon

1 blikje kidneybonen

50 milliliter halfvolle yoghurt

 

Kruiden en smaakmakers: koriander, peper

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Koekenpan

 

Bereiding

  1. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de uit in stukjes van ½ halve centimeter (zie instructiefilm). Snijd de knoflook in stukjes.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk, was ze en maak er vervolgens hapklare stukjes van.
  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit ui, knoflook en currypasta zacht.
  4. Voeg de bloemkool toe met de bouillon en laat in ca. 6 minuten gaar worden.
  5. Schep op het laatst de kidneybonen erdoor en warm deze even op.
  6. Roer de yoghurt er door heen, laat even sudderen en maak af met peper en koriander.

 

Voedingswaarde

Energie: 330 kcal

Koolhydraten: 35 gram


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.