Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vis > Aubergine in tomatensaus met kabeljauw

Aubergine in tomatensaus met kabeljauw

2 personen, 30+ minuten

 

Ingrediënten

80 gram zilvervliesrijst

1 blik gepelde tomaten

1 teen knoflook

1 eetlepel olie

1 theelepel oregano

1 theelepel rozemarijn

1 stuk citroen

 

Kruiden en smaakmakers: peper, zout

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Staafmixer/keukenmachine/zeef

Koekenpan

Ovenvaste schaal

Aluminium

Oven

 

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Druk de tomaten met het vocht door en zeef of pureer de tomaten met een staafmixer of in een keukenmachine.
  3. Verwijder het velletje van de knoflook en snijd de knoflook klein.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook zacht op middelhoog vuur.
  5. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe met de oregano en laat de saus enkele minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Breng de saus eventueel op smaak met peper, desgewenst zout.
  7. Was de aubergines en verwijder de steelaanzet. Snijd de helften in dikke plakken van één centimeter (zie instructiefilm).
  8. Leg de plakken in een ovenvaste schaal en schenk de saus er over. Strooi de rozemarijn er over.
  9. Laat de aubergines in het midden van de oven in ca. 30-40 minuten gaar worden.
  10. Snijd 15-20 minuten voordat de aubergineschotel klaar is, de citroen in fijne schijven van 0,5 centimeter dikte. Leg de schijven op de kabeljauw en pak deze in aluminium in zodat je twee pakketjes hebt.
  11. Laat de kabeljauw gedurende 15-20 minuten in de oven gaar worden. (De kabeljauw is klaar wanneer hij in laagjes gemakkelijk uit elkaar valt en zijn doorschijnende rauw kleur kwijt is geraakt). 

 

Voedingswaarde

Energie: 370 kcal

Koolhydraten: 39 gram


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.