Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vis > Bloemkoolsalade met ansjovis

Bloemkoolsalade met ansjovis

2 personen, 15 minuten

 

Ingrediënten

1 stuk bloemkool

1 teen knoflook

3 stuk ansjovisfilet (glas)

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepel azijn

8 stuk olijven (zwart en groen)

2 stuk augurken

 

Kruiden en smaakmakers: basilicum

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Steelpan

Vergiet

 

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. 
  2. Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar. 
  3. Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes. 
  4. Snijd de ansjovis in stukjes. 
  5. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht. 
  6. Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie. 
  7. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe. 
  8. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan. 
  9. Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes. 
  10. Snijd de augurken in plakjes. 
  11. Meng dit door de bloemkool.

Lekker met 200 gram kipreepjes gebakken in 1 eetlepel olie en 6 kleine gekookte aardappelen.

 

Voedingswaarde

Energie: 480 kcal

Koolhydraten: 32 gram

 


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.