Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis

Kruidige zalmfilet

4 personen, 15 minuten, 15 minuten wachttijd, 20 minuten oventijd

 

Ingrediënten
500 gram zalmfilet
olijfolie
mespunt venkelzaad
mespunt milde paprikapoeder
2 takjes platte peterselie
2 takjes dille
zout, peper
1 citroen

 

Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Oven, ovenschaal
Keukentang

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaadjes en paprikapoeder overheen.
  2. Snijd de peterselie en dille fijn (houd 1 takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle kanten bedekt is. Leg het achtergehouden takje peterselie onder de zalmfilet. Halveer de citroen en leg deze in de ovenschaal. Laat het 15 minuten marineren.
  3. Bak de zalm in circa 20 minuten in de oven, of tot de zalm net gaar is. Knijp de citroenhelften met een keukentang voorzichtig uit boven de zalm.

Bron: allerhande 12-2012 (blz. 97)


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.