Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Nagerechten > Brownie met cranberry's (glutenvrij)

Brownie met cranberry's (glutenvrij)

30 personen, 1 uur 45 minuten (voornamelijk wachten)

 

Ingrediënten

225 dadels, ontpit

100 gram cranberry's

9 eetlepel cacaopoeder

60 milliliter kokosolie

125 gram agavesiroop

2 kopjes kikkererwten, gaar

4 stuk ei

1/2 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Maatbeker

Kom

Ovenschaal

Bakpapier

 

Bereiding

  1. Week de dadels ongeveer een uur in warm water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Haal de dadels uit het weekvocht, waarvan je circa 60 milliliter bewaard. Pureer de dadels met het weekvocht in de keukenmachine tot een gladde saus, doe in een kom en meng goed met cacaopoeder, kokosolie en agave.
  2. Pureer de eieren met de kikkererwten in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg dit toe aan het dadelmengsel en meng wederom goed.
  3. Voeg bakpoeder en kaneel toe en meng nogmaals goed door elkaar. Bekleed een ovenschaal of springvorm (23 centimeter) met bakpapier en giet de deeg erin. Bak de brownies in 45 minuten af.

 

 


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.