Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Nagerechten > Sinaasappeltaart (glutenvrij)

Sinaasappeltaart (glutenvrij)

Ingrediënten

2 sinaasappels
3 eieren
180 gram oersuiker
1 eetlepel bakpoeder
300 gram amandelmeel

½ deciliter agavesiroop
250 gram mascarpone
2 limoenen

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Maatbeker

Kom

Ovenschaal

Bakpapier

 

 

Bereiding

  1. Kook de sinaasappels met schil in ruim water in 1 uur gaar, haal ze uit het water en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op de maximale stand en vet ondertussen een taartvorm in met roomboter en bestrooi met amandelmeel.
  3. Klop de eieren met de oersuiker zeer schuimig.
  4. Haal de pitten uit de sinaasappel en pureer mèt schil glad.
  5. Meng voorzichtig sinaasappelpuree, eieren, bakpoeder en amandelmeel en doe dit in de taartvorm en bak op 180 °C in 40 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster.
  6. Was en rasp de schil van de limoenen, pers de limoenen uit.
  7. Maak een topping van de agavesiroop, mascarpone, limoensap en limoenrasp en bestrijk hiermee de taart.

 

Het originele recept komt van de Groene Kookacademie.


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.