Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Ontbijtvariaties > Gierstpap (glutenvrij)

Gierstpap (glutenvrij)

3-4 Porties, 10 minuten

 

Ingrediënten
1 Kop gierstkorrels
2 ½ Kopjes vocht*
3 Stuks vijgen, gedroogd
3 Stuks pruimen, gedroogd
Specerijen naar smaak**

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Kookpan


Bereiding

  • Halveer de vijgen en pruimen en snijd ze vervolgens in reepjes.
  • Zet de gierst met de gedroogde vruchten en het vocht 10 minuten in de week.
  • Voeg de specerijen toe (dit mag ook al tijdens het weken).
  • Kook het geheel gedurende 15-20 minuten zonder deksel op een lag vuur.
  • Controleer tussendoor of er voldoende vocht in de pan zit, anders voeg je wat toe.
  • Laat de pap 10 minuten nawellen.
  • Bewaar de pap in een schone glazen pot in de koelkast (blijft 3-5 dagen goed).
  • Warm de pap de volgende dag met wat extra vocht op of eet koud.

Door te koken en na te wellen, vergroot je de verteerbaarheid van de pap.

 

*Vocht: water of een gedeelte rijstmelk, amandelmelk, mits geen dierlijke zuivel

** Specerijen naar smaak bijv. verse gember, geelwortel, kaneel, kardemom, vanille


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.