Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Salades > Broccoli salade

Broccoli salade

Voorgerecht/lunchgerecht, 4 personen, 15 minuten

 

Ingrediënten
600 gram broccoli
4 eetlepels olijfolie extra vièrge
1 eetlepel rodewijnazijn
2 theelepels suiker
peper, zout

 

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Stoompan of pan en zeef

Vergiet

 

Bereiding

  1. Maak een dressing van olie, rodewijnazijn en suiker. Breng op smaak met peper en zout. 
  2. Breng een laag water aan de kook in een pan waar een zeef op past.
  3. Hang de zeef erin en zorg dat deze het water niet raakt.
  4. Leg de broccoli in de zeef en doe de deksel op de pan. Stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  5. Laat dit afkoelen en meng door de dressing.

Voedingswaarde

Energie: 135 kcal

Koolhydraten: 2 gram

 


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.