Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Salades > Sperziebonensalade

Sperziebonensalade

Voorgerecht/lunchgerecht, 2-3 personen, 15 minuten

 

Ingrediënten
450 gram sperziebonen
2-3 theelepels Franse mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
7 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 sjalot, gepeld en fijngehakt
½ teen knoflook, fijn geraspt
1 eetlepel kappertjes
klein handje verse kervel of koriander
zout, peper

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Stoompan

Vergiet

Kom

 

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen snel beetgaar zodat ze hun voedingsstoffen behouden. Je kunt de sperziebonen ook stomen.
  2. Meng ondertussen de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Voeg de sjalot, knoflook en kappertjes toe.
  3. Haal ondertussen de bonen uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng de bonen met de dressing. Strooi desgewenst de kervel of koriander over de salade.

Tip: dit is een heerlijk recept van Jamie Oliver en smaakt uitstekend bij de BBQ. De salade kan warm of koud geserveerd worden. De smaak komt het beste tot zijn recht, wanneer de salade op kamertemperatuur is.

 

Voedingswaarde

Energie: 345 kcal

Koolhydraten: 7 gram


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.