Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Salades > Waldorfsalade

Waldorfsalade

Lunchgerecht, 4 personen, 10 minuten

 

Ingrediënten

1 struik bleekselderij, in stukjes gesneden

1 appel (granny smith), in stukjes gesneden

8 walnoten, gehalveerd en in stukjes

100 milliliter halfvolle yoghurt

2 eetlepels olie

1 eetlepel honing of suiker

sap van 1/2 citroen

peper

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Citroenpers

Kom

 

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij en appel in stukjes. Besprenkel de appel met citroensap zodat deze niet verkleurt.
  2. Halveer de walnoten en breek deze in stukjes. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  3. Voeg de groente toe.

 

Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde

Energie: 235 kcal

Koolhydraten: 17 gram

 


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.