Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vlees > Sperziebonen gekookt met kipfilet

Sperziebonen gekookt met kipfilet

2 personen, 30+ minuten

 

Ingrediënten

1 stuk ui

1 teen knoflook

400 gram sperziebonen

200 gram kipfilet

1 eetlepel olie

80 gram zilvervliesrijst

4 deciliter kippenbouillon

1 stuk bosui

1 mespuntje paprikapoeder

 

Kruiden en smaakmakers: peper, zout

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Koekenpan

Kookpan

 

Bereiding 

  1. Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
  3. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  4. Bak de kip in de hete olie bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee.
  6. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  7. Schenk de kippenbouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
  8. Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in 20 minuten gaar.
  9. Was het bosuitje en snijd het in ringen.
  10. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
  11. Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder. De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat bouillon of water toe.

Voedingswaarde

Energie: 435 kcal

Koolhydraten: 40 gram


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.