Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Voorgerechten > Tomaat mozzarella torentje

Tomaat mozzarella torentje

4 personen, 15 minuten

 

Ingrediënten

2 grote tomaten

1/2 courgette

1/2 aubergine

1 bol mozzarella

8 theelepels pesto

1 eetlepel pijnboompitten

1 teen knoflook

4 eetlepels olijfolie

Basilicum

Peper

 

Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Grillpan

Koekenpan

 

Bereiding

  1. Hak de knoflook fijn en voeg deze, samen met wat peper, bij de olijfolie.
  2. Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes en leg deze apart.
  3. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes en bestrijk ze met de knoflookolie.
  4. Laat een grillpan goed heet worden en grill de aubergine en courgette in ongeveer 2 minuten aan allebei de kanten goudbruin.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Leg een plakje tomaat op een bord, leg daarop achtereenvolgens een plakje aubergine, courgette en mozzarella. Verdeel een klein lepeltje pesto over de mozzarella.
  7. Herhaal de voorgaande stappen en eindig met een plakje tomaat.
  8. Garneer het torentje met basilicum en geroosterde pijnboompitten.
  9. Serveer koud of warm.

Bron: Het Voedselzandloper Kookboek


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.