Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Bijgerechten > Geroosterde venkel met sinaasappel

Geroosterde venkel met sinaasappel

4 personen, 30 minuten

 

Ingrediënten
1 grote venkelknol (450 gram)
2 navelsinaasappels
1 ui
3 eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
240 milliliter (vers geperst) sinaasappelsap
zout, versgemalen peper

 

Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Koekenpan of ovenschaal

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de stelen van de venkel en bewaar wat van het groen. Pel de 2 sinaasappels. Snijd de venkel, ui en sinaasappels in dunne plakken.
  2. Doe de olie in een grote koekenpan of ovenschaal. Doe de venkel, ui, sinaasappel en rozemarijn erin. Strooi er peper en zout over en schenk het sinaasappelsap erbij.
  3. Breng het sap op het fornuis aan de kook, zet de pan of schaal dan in de oven en laat het geheel nog circa 15 minuten koken totdat het vocht grotendeels verdampt is.
  4. Garneer gerecht met venkelgroen en serveer heet of warm.

Bron: De dikke Vegetariër (blz. 303)


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.