Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Tip van de maand

Tip van de maand

7 tips om voedselverspilling te voorkomen
Deze tips zijn afkomstig van het Voedingscentrum.

  1. Loop je voorraad na voordat je boodschappen doet zodat je weet wat je echt nodig hebt.
  2. Maak een weekmenu voor de hele week. Maak op basis van dit weekmenu boodschappenlijstje. 
  3. Noteer ook de hoeveelheden op je boodschappenlijstje zodat je minder snel teveel koopt.
  4. Kook precies genoeg en niet teveel zodat je weggooien van restjes voorkomt.
  5. Bewaar je eten op de juiste plek zodat het langer houdbaar blijft.
  6. Eet producten voor het verstrijken van de TGT-datum op. Producten met een THT-datum kun je eventueel nog na het verstrijken van de datum gebruiken.
  7. Las wekelijks een kliekjesdag in.


Vergoedingen 2018

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie