Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Ervaringen met aleid en anna > Annet glutenvrij n lekker eten

Annet - Glutenvrij n lekker eten

"In eerste instantie kwam ik bij Anna omdat ik iets te zwaar was. Van de huisarts moest ik een paar kilo afvallen. Met de hulp van Anna is dat ook gelukt en ik voelde mij gezonder en fitter.


Tot half vorig jaar zomer ging alles goed tot ik niets als vage klachten begon te krijgen. Ik was veel moe en had constant een hongergevoel. Soms was ik misselijk, mijn humeur was ook beneden peil.
 
De huisarts kon niets vinden. Ik heb met Anna gepraat en verschillende dingen uit geprobeerd waardoor ik me wat beter voelde. Maar met kerst ging het helemaal fout. Er heerste een buikgriep. Ook ik dacht dat ik deze buikgriep te pakken had maar het werd niet beter. Ik ging weer naar de huisarts maar onderzoek wees niets uit. Toen ben ik door gestuurd naar de MDL arts. Hij heeft na bloedprikken en een dunne darm biopsie vastgesteld dat ik coeliakie heb (glutenintolerantie).

Er zijn geen medicijnen voor maar een levenslang glutenvrij dieet. In het begin weet je niet wat je moet doen, waar je de spullen kunt kopen, wat je wel en wat je niet mag eten. Na - nu ongeveer 4 maanden - glutenvrij te eten, gaat het steeds beter met mij. Ik voel me fit, heb weer energie en ben positief.


Dankzij Anna die mij helpt met mijn dieet en wegwijs heeft gemaakt, weet ik dat je met een glutenvrij dieet ook lekker en gevarieerd kunt eten."

Annet, 58 jaar

 

Interessante links:

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Glutenvrije webshop


Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.