Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Ervaringen met aleid en anna > Ellen eten uit onrust

Ellen - Eten uit onrust

“Na de geboorte van onze jongste zoon Dave woog ik ruim 87 kilo. Bij een lengte van 1.58 meter was dat gewoon niet gezond, niet mooi en niet fijn. Dat merkte ik zelf, dat merkte iedereen. Ik was vaak chagrijnig, boos en moe.

 

Drie keer per week sporten had niet het resultaat wat ik wilde. Via de dokter kwam ik bij Aleid Gielis Voedingsadvies in Oss terecht. Hier prikten ze al heel gauw door mijn problemen heen. Door slaapgebrek, ontevredenheid, zelfmedelijden en onrust in mijn lijf ging ik meer eten, of snoepen.

 

De ene week ging het goed, de andere week niet. Telkens als ik ruzie had of als mijn dag niet ging zoals ik wilde, liep ik weer naar de snoepkast of nam ik weer een boterham meer dan nodig was. Zo gingen die kilo’s er niet af.

 

Het advies om te schrijven heeft mij enorm geholpen. Het opschrijven van wat ik de hele dag at hield me scherp. Het hield mij bezig met eten, maar dan op een positieve manier. Ook in het weekend gaat het steeds beter. Zelfs als we ‘makkelijk eten’, dan is die schaal groenten of de salade er heel makkelijk bij gezet. En die kun je zo lekker maken als je wilt.

 

Ook het opschrijven wat mij bezighoudt is heel belangrijk geworden. Telkens als ik wilde snoepen, of als ik het moeilijk had, ben ik gaan schrijven. Alle emoties en alle gedachten. En het helpt mij echt!

 

Dankzij Aleid. Zij heeft mij weer op het goede been gezet!"

 

Ellen Hasselman, 33 jaar