Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Ervaringen met aleid en anna > Elly drie oorzaken van onnodig eten

Elly - Drie oorzaken van onnodig eten

Mijn diëtist noemde mij drie oorzaken die zorgen voor het onnodig gaan eten: verveling, vermoeidheid en spanning. Dat hangt op de ijskastdeur. Ervaring leert: dit is echt zo.

Met de ijskastklink in de hand en zeker van plan 'iets lekkers' te pakken, vroeg ik me af: is het verveling, vermoeidheid of ben ik gespannen? Heel vaak was het spanning van het zien van een detective of thriller op televisie. Ik ontdekte dat ik dus géén echte honger had.

 

Eten van vermoeidheid om wakker te willen blijven, daar heb ik minder last van. Verveling wel. Met name (haha) bij een herhaling van een detective of thriller. Zo leerde ik ook om het toestel vaker uit te zetten en iets anders te gaan doen.

 

Ik weet al jaren dat een vol glas sinaasappelsap of andere 'jus' overbodige luxe is. Je lichaam heeft zoveel niet nodig. Een kwart glas is voldoende aan goede voedingsstoffen van sinaasappelsap. Of liever: een hele sinaasappel.

 

Dan wil ik het nog even hebben over het liegen tegen de diëtist. Jawel, jawel, dat doet iedereen. Nee, jij niet, maar de rest van de dieetklanten wel.

Na elk bezoek aan de diëtist fietste ik blij naar huis, want ik trakteerde me dan ‘s avonds op Chinees. Lekker mooi niet verklappen! Maar daar kwam de klad in. Waarom? Omdat ik nu juist zo mooi afgevallen was en het niet wilde verprutsen. Dan wel: ik had gewoon geen zin om mezelf weer helemaal vol te proppen. Oftewel: ik kon mijn geld potdorie wel beter gebruiken. Het 'stout' zijn heeft ook zijn charme. Maar, dacht ik op een keer, als ik niks tegen de diëtist zeg en toch van alles eet wat ik beter niet zou moeten doen, WIE houd ik dan voor de gek? Ja, dat was een echt doordenkertje!

 

Elly, 63 jaar


Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.