Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Ervaringen met aleid en anna > Ine gezonde darmen

Ine - Gezonde darmen

"Vorig jaar kreeg ik erge buikpijn met koorts. Het was diverticulitis*. Het was zo erg dat de huisarts dacht dat de darm zou "springen" en me naar het ziekenhuis stuurde waar ik een dag opgenomen ben.

 

Eerst moest ik een laxeermiddel innemen, voldoende rust en even nog zoveel mogelijk vloeibaar en licht verteerbaar eten.

Al snel mocht ik gewoon alles weer eten vertelden ze me in het ziekenhuis. Binnen het jaar kreeg ik nog 2 keer last van diverticulitis, maar wel in lichte mate. Toen ben ik voor mezelf stappen gaan ondernemen. Dit wilde ik niet nog meer krijgen, bovendien wordt er dat stuk darm er ook niet beter op.

 

Ik zocht naar een diëtiste en omdat ik erg voor natuurvoeding ben, kwam ik bij Anna in Oss terecht in de praktijk van Aleid.
Het eerste wat ze me adviseerde was om zuurdesembrood spelt te gaan gebruiken. Verder nog meer voedingsadviezen om de darmen volledig te laten herstellen en de darmen zo min mogelijk te laten prikkelen.

 

Vooral dat zuurdesembrood is een schot in de roos geweest. Dus brood zonder toevoeging van gist.
Voorheen had ik vaak last van een buik die plotseling opzette. Voor mij was dat onverklaarbaar ofschoon ik telkens probeerde te achterhalen welke voeding dit veroorzaakte. Maar sinds ik zuurdesembrood eet, heb ik hier geen last meer van. Ook mede door het matiger gebruik van suiker is mijn buik zelfs minder geworden, wat heel prettig is.


Zuurdesembrood is wel duur en je kunt het ook niet zomaar overal krijgen. Gelukkig komt dit brood steeds meer in de belangstelling en ik wil het zelf ook gaan bakken.

 

Ik ben blij dat ik de stap naar Anna genomen heb. Mijn darmen zijn tot rust gekomen en ik weet nu ook welke voedingsmiddelen ik beter niet kan nemen of met hele erge mate. Ik voel me goed en weet dat ik het zuurdesembrood niet meer uit mijn dagelijkse broodbehoefte schrap.

 

Met veel dank aan Anna."

 

Ine, 66 jaar

 

*Divertikels zijn kleine, niet kwaadaardige, uitstulpingen van de darmwand. Als ontlasting in de uitstulpingen blijft hangen, kunnen de divertikels ontsteken. Dat wordt diverticulitis genoemd.


Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.