Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Ervaringen met aleid en anna > Natasja loskomen van eten

Natasja - Loskomen van eten

"Een jaar geleden, net voor de winter, vond ik het genoeg.
Ik zat op een gewicht van zo’n 105 kilo en schaamde me voor mezelf. Eerlijk is eerlijk, ik geloofde in de tips: 3 x per dag eten, rustig eten, boodschappen doen met een volle maag, enzovoort. Ik nam me na ieder gesprek bij Aleid Gielis Voedingsadvies voor om dingen te gaan veranderen, dat ging dan twee of drie dagen goed. Zo viel ik soms 1 of 2 kilootjes af en kwam er net zo vlot weer een kilootje bij. Telkens vond ik een excuus om me er niet aan te houden.

 

Na de zomervakantie was ik echt he-le-maal klaar met mezelf. Op dat moment heb ik met Anna afgesproken om te starten met 3 x daags een maaltijdvervanger. Even loskomen van het eten van alledag. Ik stond er helemaal achter en ging vol goede moed aan de slag. Ontzettend zwaar vond ik het. Wel gewoon koken voor m’n gezin en zelf alleen maar een shake. Maar de kilo’s vlogen eraf! Gemiddeld 2,5 kilo per week. Na ruim 4 weken was ik 10 kilo kwijt. Ik voelde me top! En er gebeurde ook zeker wat in m’n hoofd.

 

Onder begeleiding van Aleid en Anna ben ik aan het opbouwen naar goede voeding. Ik merk dat ik veel bewuster kies als ik boodschappen ga doen en dat ik er lol in heb om een gezonde maaltijd te bereiden die toch erg lekker smaakt. Ik geniet nu veel meer van de 'gewone' maaltijden en steek niet meer gedachteloos de hele dag door van alles in m’n mond. De nadruk ligt niet op wat ik niet mag eten, maar op de dingen die ik wel eet.

 

Ik ben nu bijna 13 kilo kwijt en wil zeker nog heel wat kilo’s gaan afvallen. Het grote verschil is dat ik, doordat ik met een maaltijdvervanger even helemaal terug ben gegaan naar de basis, veel bewustere keuzes maak en me super goed voel door m’n nieuwe eetgewoontes. Ik heb geleerd dat ik dit nieuwe eetpatroon goed kan uitvoeren, ik eet meer groente en ik gebruik nog steeds mijn mobiel als hulpje om op tijd te eten en te drinken.

 

Ik beweer niet dat ik niet meer aan zal komen, maar ik ga wel veel eerder op de rem staan of zal aan de bel trekken als mijn gewicht gaat toenemen.

 

In verband met mijn hoge bloeddruk, slik ik al jaren medicijnen. Misschien kan er nu wel een pilletje af."

 

Natasja Geitel, 39 jaar


Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.