Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Ervaringen met aleid en anna > Paola geen pillen maar voeding

Paola- Geen pillen maar voeding

"Na een operatie werd jaarlijks mijn bloed gecontroleerd. 4 jaar geleden had ik een te hoog cholesterol. Dit werd jaarlijks iets hoger. De huisarts wilde medicijnen voorschrijven, maar dat wilde ik niet.

 

Ik dacht gezond te eten en op eigen verzoek ben ik bij Anna terecht gekomen. Zij heeft met mij mijn eetgedrag bekeken en besproken. Een paar kilo mochten er wel af en in een half jaar was mijn cholesterol OK. Ik at te veel fruit (suiker), had een paar dagen zelfs afkickverschijnselen en ben op haar advies meer brood gaan eten als tussendoortje en goede vetten gaan gebruiken.

 

Ik eet vegetarisch en omdat Anna dat ook doet, kan zij mij heel goed adviseren. Alles mag, maar met mate. Meer verschillende bonen, bakken in olijfolie, gemengde noten, salades en 6 eetmomenten per dag. Ik neem bijna nooit kant en klaar gerechten, maar kook zelf. Ik wil niet al die toevoegingen en suiker en zout in pakjes. Chocolade en ijs mogen, maar minder vaak en met mate. Ja, en het koekje bij de koffie, laat ik vaak liggen. Het is een sport om eraf te blijven. Het glaasje met likeur met slagroom geef ik nu altijd aan een ander, dat eet ik nooit meer op. Ik fiets elke dag naar mijn werk en sport. Ik lust graag een wijntje.

 

Door de regelmatige bezoeken aan de praktijk van Aleid en de gesprekken met Anna, ben ik 8 kilo afgevallen en blijft mijn cholesterol mooi op peil. Ik ben veel bewuster gaan eten, zonder een hongergevoel. Ik weeg me niet en voel aan mijn kleding, wanneer ik op mijn gewicht moet letten. Het is een goede stok achter de deur. Het is een nieuwe levenshouding geworden."

 

Paola, 61 jaar


Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.