Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Veelgestelde vragen > Hoe donkerder het brood, hoe gezonder?!

Hoe donkerder het brood, hoe gezonder?!

Regelmatig maken we mee, dat cliënten met de beste bedoelingen zo donker mogelijk brood kopen.

Maar is donker ook daadwerkelijk gezonder?!

 

Behalve bij roggebrood, dat van nature donker is, ontstaat een donker kleurtje door een toevoeging. Donker betekent dus niet automatisch gezonder. Sterker nog: Het zou zo maar kunnen dat je een wit brood hebt gekocht, dat met moutstroop is gekleurd. In grote hoeveelheden is dat kankerverwekkend omdat het om een verbrand stofje gaat. 

 

Het beste kun je kiezen voor volkorenbrood. Meer dan meel, water, zout en gist/desem heeft een brood ook niet nodig. Kies voor brood waar ook 'volkoren' op staat. Dan weet je zeker dat je al het goeds van het volle graan tot je neemt. Varieer ook met bijv. tarwe, spelt, rogge, mais en haverbrood.

 


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.