Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis

Aardappelsalade

4 personen, 30 minuten, afkoelen

 

Ingrediënten
750 gram aardappelen
30 gram verse peterselie
40 gram sjalot
130 milliliter mosterdvinaigrette
zout, versgemalen peper

 

Benodigdheden
Evt. aardappelschilmes
Snijplank, keuken-/koksmes
Pan, vergiet

 

Bereiding

  1. Maak eerst de mosterdvinaigrette zodat de smaken goed door kunnen trekken.
  2. Hak de ui en peterselie fijn en zet apart.
  3. Schil de aardappelen of boon ze goed schoon en snijd ze in stukjes.
  4. Doe de aardappelen met zout en water in een pan en breng ze aan de kook. Laat ze op zacht vuur koken totdat ze beetgaar zijn. Dat duurt afhankelijk van de grootte en het soort +/- 15 minuten.
  5. Doe de aardappelen in het vergiet en spoel kort af onder koud water.
  6. Meng de nog warme aardappelen met de peterselie en sjalot. Voeg de gewenste hoeveelheid vinaigrette toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer of laat de salade eerst een uur afkoelen.

Je kunt de salade en dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

 

Bron: De dikke Vegetariër (blz. 68)


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.