Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Bijgerechten > Gebakken spruitjes

Gebakken spruitjes

4 personen, 15 minuten

 

Ingrediënten

300 gram spruitjes

1 klontje boter

2 tenen knoflook

1 takje tijm

1 rode peper

1 citroen

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Grote pan

Keukenmachine

Rasp of zesteur

 

Bereiding

  1. Hak de knoflook fijn en haal de blaadjes van de tijm.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in fijne plakjes (2 milliliter). Als je een keukenmachine hebt, laat je die het werk doen.
  3. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Roer de knoflook en tijm erdoor en bak enkele minuten of tot de knoflook licht goudbruin is.
  4. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Rasp de gele schil van de citroen.
  5. Voeg de spruitjes, rode peper en citroenrasp toe aan het mengsel in de pan en breng op smaak met zout en peper.
  6. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten pakken of tot de spruitjes net zacht beginnen te worden. Verwijder de deksel en bak nog 1 minuut.
  7. Voeg citroensap naar smaak toe, schep om en serveer.

Bron: allerhande 12-2012 (blz. 55)


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.