Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Bijgerechten > Krokante groente

Krokante groente

4 personen, 30 minuten

 

Ingrediënten
2 middelgrote bieten (250 gram)
2 zoete aardappelen (250 gram)
2 wortelen (250 gram)
2 grote pastinaken (250 gram)
4 eetlepel zonnebloemolie
zout, versgemalen peper

 

Krokante groente wortelen knoflook

 

Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Mandoline (als je eentje hebt)
Oven, bakplaten

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een paar bakplaten licht in.
  2. Maak de groente schoon, snijd doormidden en dwars in dunne plakken (30 millimeter dik). Haal de groente door de olie  verdeel over de bakplaten. (Ze mogen niet overlappen omdat ze anders niet krokant worden).
  3. Rooster de plakken groenten tot de onderkant bruin wordt (10-12 minuten). Keer en bestrooi met zout en peper. Rooster totdat ze mooi bruin zijn. Serveer meteen.

Geweldig eenvoudig met prachtige kleuren!

 

Bron: De dikke Vegetariër (blz. 267)


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.