Citroenvinaigrette
voor 180 milliliter, 5 minuten
Ingrediënten
60 milliliter versgeperst citroensap
120 milliliter olijfolie
1 grote sjalot
zout, peper
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Citroenpers
Maatbeker
Blender
Bereiding
- Pers de citroenen uit totdat je 60 milliliter citroensap hebt.
- Schil de sjalot en hak fijn.
- Doe alle ingrediënten in een blender en pulseer totdat er een romige emulsie ontstaat.
- Breng op smaak.
Deze vinaigrette is in de koelkast enkele dagen houdbaar.
Bron: De dikke Vegetariër (blz. 763)
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|