Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vlees > Gestoofde venkel met tartaartje

Gestoofde venkel met tartaartje

2 personen, 30+ minuten

 

Ingrediënten

300 gram aardappel

500 gram venkel

1 stuk appel

1 eetlepel citroensap

100 milliliter appelsap

2 eetlepel vloeibaar vet

2 stuk tartaar

 

Kruiden en smaakmakers: venkelgroen, dragon, peper, peterselie, kervel

 

Benodigdheden

2 Kookpannen met sluitend deksel

Koekenpan

Snijplank, keuken-/koksmes

Aardappelschilmes

 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze allemaal in stukken van dezelfde grootte. Leg ze in een pan met koud water totdat ze net niet helemaal bedekt zijn. Breng de aardappelen aan de kook. Laat ze rustig koken met deksel schuin op de pan gedurende 15-20 minuten. 
  2. Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder de stengels en het bladgroen. Bewaar het fijne venkelgroen voor de garnering. Halveer de venkel in de lengte. Snijd de venkel in reepjes van een halve centimeter dikte. Zet apart.
  3. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Doe de venkel en appel, het citroen- en appelsap en één eetlepel vloeibare vet in een pan en doe er een sluitend deksel op.
  5. Stoof de venkel op klein vuur in circa 10-15 minuten gaar.
  6. Verhit het resterende vet in een koekenpan 5 minuten voordat de venkel klaar is. Doe de tartaartjes in de hete pan en bak ze 2,5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur.
  7. Dien alle ingrediënten op, garneer met venkelgroen en kies een smaakmaker.

 

Voedingswaarde

Energie: 420 kcal

Koolhydraten: 42 gram

 

 

 

 


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.