Gestoofde venkel met tartaartje
2 personen, 30+ minuten
Ingrediënten
300 gram aardappel
500 gram venkel
1 stuk appel
1 eetlepel citroensap
100 milliliter appelsap
2 eetlepel vloeibaar vet
2 stuk tartaar
Kruiden en smaakmakers: venkelgroen, dragon, peper, peterselie, kervel
Benodigdheden
2 Kookpannen met sluitend deksel
Koekenpan
Snijplank, keuken-/koksmes
Aardappelschilmes
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze allemaal in stukken van dezelfde grootte. Leg ze in een pan met koud water totdat ze net niet helemaal bedekt zijn. Breng de aardappelen aan de kook. Laat ze rustig koken met deksel schuin op de pan gedurende 15-20 minuten.
- Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder de stengels en het bladgroen. Bewaar het fijne venkelgroen voor de garnering. Halveer de venkel in de lengte. Snijd de venkel in reepjes van een halve centimeter dikte. Zet apart.
- Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe de venkel en appel, het citroen- en appelsap en één eetlepel vloeibare vet in een pan en doe er een sluitend deksel op.
- Stoof de venkel op klein vuur in circa 10-15 minuten gaar.
- Verhit het resterende vet in een koekenpan 5 minuten voordat de venkel klaar is. Doe de tartaartjes in de hete pan en bak ze 2,5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur.
- Dien alle ingrediënten op, garneer met venkelgroen en kies een smaakmaker.
Voedingswaarde
Energie: 420 kcal
Koolhydraten: 42 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|