Gevulde paprikasoep
2 personen, 15-30 minuten
Ingrediënten
1 stuk ui
3 stuk paprika
¾ eetlepel vloeibare margarine
1 teen knoflook
6 deciliter bouillon (tablet)
1 eetlepel tomatenpuree
1 stuk prei
1 pot (klein) bruine bonen
100 gram achterham
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Koekenpan
Kookpan/ soeppan
Keukenmachine/ staafmixer
Zeef
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
- Smoor de ui en de paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en kook de soep 10 minuten.
- Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Laat de bruine bonen uitlekken. 8. Snijd de ham in blokjes.
- Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- Maak de soep op smaak met wat peper.
Voedingswaarde
Energie: 300 kcal
Koolhydraten: 23 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|