Boterbonenpaté met zongedroogde tomaten en cashewnoten
Hapje, 6-8 personen, 20 minuten (+ enkele uren wachttijd)
Ingrediënten
125 gram cashewnoten, gezouten
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
50 gram zongedroogde tomaten
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel tijm, gedroogd
1 eetlepel balsamicoazijn
1 handje basilicum, vers
1/2 blik boterbonen (200 gram)
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Keukenmachine
Bereiding
- Snijd de tomaten in grove reepjes en doe ze in een kommetje. Giet er kokend water bij en laat ze weken.
- Schil en snipper de ui en knoflook.
- Laat een koekenpan heet worden, voeg de olie en de ui toe en bak op laag vuur tot hij zacht is.
- Voeg de knoflook, de tijm, zout en peper toe. Giet zodra de ui glazig is de balsamicoazijn erbij. Roer 1-2 minuten.
- Laat de tomaten uitlekken en draai ze met het uienmengsel, de boterbonen en het basilicum tot een puree in een keukenmachine. Doe de puree in een kom.
- Maal de noten fijn in een keukenmachine en doe bij de puree in de kom. Meng alles goed.
- Het mengsel moet vrij stevig zijn. Als het te vochtig lijkt, kun je extra cashewnoten malen en toevoegen.
- Maak een rol van de paté die je stevig verpakt in huishoudfolie en zet een paar uur in de koelkast om verder op te stijven.
Tip: Lekker met geroosterd desembrood en augurken. Je kunt ook experimenteren met andere soorten noten, zoals pistache, amandelen of hazelnoten.
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|