Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hapjes > Tapenade op rauwe biet

Tapenade op rauwe biet

Amuse, > 8 porties, 20 minuten

 

Ingrediënten
1-2 rode bieten
450 gram smaakvolle zwarte olijven
35 gram kappertjes
2 tenen knoflook
120 milliliter extra vergine olijfolie
zout, versgemalen peper
peterselie

 

Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Keukenmachine of pureerstaaf
Mandoline (als je er een hebt)

 

Bereiding

  1. Hak de peterselie fijn en zet apart. Je hebt het later nodig voor de garnering.
  2. Schil de rode bietjes en snijd er hele dunne plakjes van (als je hebt, met de mandoline).
  3. Ontpit de olijven en doe samen met kappertjes en knoflook in een keukenmachine en voeg de helft van de olijfolie toe. Pureer kort en voeg zo nodig olie toe om tot een smeerbare, pasta-achtige textuur te komen. Het mengsel moet wat grof en ongelijk worden.
  4. Breng op smaak en verdeel op de plakjes rauwe biet. Maak af met de gehakte peterselie.

De tapenade kun je ook makkelijk een paar dagen van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

 

Bron: De dikke Vegetariër (blz. 326)


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.