Gegrilde driebonensalade
4 personen, 30 minuten
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (400 gram, 265 gram uitlekgewicht)
1 blik kidneybonen (400 gram, 265 gram uitlekgewicht)
800 gram sperziebonen
200 gram zoete aardappel
1 grote rode uit
2,5 centimeter gember
1 teentje knoflook
1 theelepel suiker
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels witte wijn of appelazijn
Olijfolie
Peper
Kruiden en smaakmakers: koriander
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Oven
Ovenvaste schaal
Kookpan
Klein schaaltje
Grote kom
Vergiet
Bereiding
- Zet de oven op de maximale stand en plaats het rooster dicht onder de hittebron.
- Schil de ui, knoflook en gember en hak fijn. Doe ze in een klein schaaltje en hussel door elkaar met de suiker, kerriepoeder, azijn en wat versgemalen peper.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd er blokjes van 1,5 centimeter van. Zet op in koud water en breng aan de kook. Op het moment dat ze koken met een vork erin prikken om te controleren of de stukjes beetgaar zijn. Is dat nog niet het geval, kook ze dan nog gedurende 1 minuut. Giet daarna af.
- Snijd de sperziebonen doormidden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over. Zet het gedurende 5-7 minuten in de oven of totdat het begint te knisperen en blaasjes krijt. Haal het eruit en doe in een grote kom.
- Laat de kidneybonen en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Verdeel ook deze over de bakplaat en zet onder de gril totdat ze blaasjes krijgen.
- Meng vervolgens alle ingrediënten met elkaar in de grote kom en dien op.
Dit is een heel lekker gerecht met verassende smaken. Het valt goed in de smaak bij gasten en is eenvoudig klaar gemaakt.
Voedingswaarde:
Energie: 390 kcal
Koolhydraten: 34 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|