Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis

Geitenkaastaart

12 personen, 45 minuten

 

Ingrediënten

5 vellen hartige taartdeeg

1 stuk courgette

2 stuk winterpeen

2 eetlepel olijfolie

1 theelepel kerriepoeder

1 theelepel ketoembar

5 eetlepel magere kwark

60 gram verse geitenkaas

zout, peper

 

Geitenkaas hartige taart vegetarisch lekker snel

 

Benodigdheden

Keuken- of koksmes/ snijplank

(Keukenmachine)

Springvorm (24-26 centimeter)

Roerbakpan

 

Bereiding

  1. Vet een springvorm met een doorsnede van 24-26 centimeter in en bekleed deze met hartige taartdeeg. Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 5-7 minuten voor.
  2. Rasp de courgette en wortel grof (of doe in een keukenmachine) en bak in een pan op middelhoog vuur in 5-7 minuten gaar. Breng ondertussen op smaak met kerriepoeder, ketoembar, zout en peper.
  3. Haal de groente van het vuur, laat even afkoelen en meng met de kwark. Vul vervolgens de springvorm met het groentemengsel. 
  4. Strooi de geitenkaas over de taart en zet deze gedurende 20-25 minuten in de oven.


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.