Geitenkaastaart
12 personen, 45 minuten
Ingrediënten
5 vellen hartige taartdeeg
1 stuk courgette
2 stuk winterpeen
2 eetlepel olijfolie
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel ketoembar
5 eetlepel magere kwark
60 gram verse geitenkaas
zout, peper
Benodigdheden
Keuken- of koksmes/ snijplank
(Keukenmachine)
Springvorm (24-26 centimeter)
Roerbakpan
Bereiding
- Vet een springvorm met een doorsnede van 24-26 centimeter in en bekleed deze met hartige taartdeeg. Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 5-7 minuten voor.
- Rasp de courgette en wortel grof (of doe in een keukenmachine) en bak in een pan op middelhoog vuur in 5-7 minuten gaar. Breng ondertussen op smaak met kerriepoeder, ketoembar, zout en peper.
- Haal de groente van het vuur, laat even afkoelen en meng met de kwark. Vul vervolgens de springvorm met het groentemengsel.
- Strooi de geitenkaas over de taart en zet deze gedurende 20-25 minuten in de oven.
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|