Bloemkoolsalade met ansjovis
2 personen, 15 minuten
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
1 teen knoflook
3 stuk ansjovisfilet (glas)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepel azijn
8 stuk olijven (zwart en groen)
2 stuk augurken
Kruiden en smaakmakers: basilicum
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Steelpan
Vergiet
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
- Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Meng dit door de bloemkool.
Lekker met 200 gram kipreepjes gebakken in 1 eetlepel olie en 6 kleine gekookte aardappelen.
Voedingswaarde
Energie: 480 kcal
Koolhydraten: 32 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|