Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vis > Gestoofde pittige spinazie & garnalen

Gestoofde pittige spinazie & garnalen

2 personen, 15+ minuten

 

Ingrediënten

80 gram mie

1 stuk ui

1 teen knoflook

1 eetlepel olie

1 theelepel sambal

400 gram diepvries spinazie blokjes

100 milliliter kokosmelk 5% vet

200 gram garnalen

 

Kruiden en smaakmakers: koriander, korianderzaad, limoen

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Koekenpan

Kookpan

 

Bereiding

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze klein.
  3. Verwam de olie in een koekenpan, fruit hierin de ui, knoflook en sambal tot het gaat geuren.
  4. Voeg de spinazieblokjes en kokosmelk toe en laat de spinazie ontdooien. Voeg de garnalen toe en stoof het geheel totdat het gaar is.
  5. Breng eventueel op smaak en dien op een nestje van mie op.

Voedingswaarde

Energie: 400 kcal

Koolhydraten: 36 gram

 


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.