Kruidige tomaten met forel
2 personen, 15+ minuten
Ingrediënten
300 gram aardappelen
1 stuk rode paprika
½ stuk ui
2 stuk forellen
citroensap
2 eetlepel vloeibaar vet
400 gram tomatenblokjes in blik
10 stuk zwarte olijven
Kruiden en smaakmakers: basilicum, peper
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Koekenpan
Keukenpapier
Magnetron
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snipper de ui.
- Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en desgewenst zout.
- Bak de forellen in vloeibaar vet in 20 minuten bruin en gaar.
- Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
- Prik de aardappelen rondom in met een vork. Leg ze op een bordje en doe ze op de hoogste stand in de magnetron. Controleer na 10 minuten de gaarheid.
- Hak de olijven grof. Knip de basilicum in reepjes.
- Meng alles door de tomaten en maak de saus met wat citroensap en peper af.
Voedingswaarde
Energie: 440 kcal
Koolhydraten: 44 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|