Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Hoofdgerechten vis > Kruidige tomaten met forel

Kruidige tomaten met forel

2 personen, 15+ minuten

 

Ingrediënten

300 gram aardappelen

1 stuk rode paprika

½ stuk ui

2 stuk forellen   

citroensap

2 eetlepel vloeibaar vet

400 gram tomatenblokjes in blik

10 stuk zwarte olijven

 

Kruiden en smaakmakers: basilicum, peper

 

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Koekenpan

Keukenpapier

Magnetron

 

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snipper de ui.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Druppel wat citroensap in de buikholte en bestrooi ze van binnen en van buiten met peper en desgewenst zout.
  4. Bak de forellen in vloeibaar vet in 20 minuten bruin en gaar.
  5. Voeg na 10 minuten de ui en de paprika toe en bak dit zacht mee. Voeg de tomatenblokjes toe.
  6. Prik de aardappelen rondom in met een vork. Leg ze op een bordje en doe ze op de hoogste stand in de magnetron. Controleer na 10 minuten de gaarheid.
  7. Hak de olijven grof. Knip de basilicum in reepjes. 
  8. Meng alles door de tomaten en maak de saus met wat citroensap en peper af.

Voedingswaarde

Energie: 440 kcal

Koolhydraten: 44 gram


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.