Brownie met courgette (glutenvrij)
12 stukken, 1 uur (voornamelijk wachten)
Ingrediënten
250 gram dadels, ontpit
100 gram amandelmeel
75 gram cacaopoeder
100 gram courgette, geschild
2 eieren
200 gram kokosolie
snufje zout
1/2 theelepel bakpoeder
Benodigdheden
Keukenmachine
Maatbeker
Kom
Ovenschaal
Bakpapier
Bereiding
- Week de dadels ongeveer een kwartier in warm water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Laat op een laag vuur de kokosolie vloeibaar worden.
- Knijp de dadels uit, doe de dadels in de keukenmachine, samen met de kokosolie en de eieren en meng tot een vloeibaar geheel (niet te lang, dan gaan de eieren te hard schuimen en zal de brownie te luchtig worden).
- Meng het meel, de cacao, het zout en het bakpoeder met een garde door elkaar in een mengkom.
- Meng het dadelmengsel door het 'droge' mengsel en meng alles goed door elkaar.
- Rasp de courgette boven het mengsel en schep het geheel goed door elkaar.
- Bekleedt een ovenschaal met bakpapier en schenk het mengsel hierin. Vlak de bovenkant iets af.
- Bak de brownie gedurende 30 tot 40 minuten gaar.
Overig
Je kunt het amandelmeel vervangen door speltmeel of tarwemeel. Bewaar de brownie enkele dagen in de koelkast of wat langer in de diepvries.
Met dank aan Oh! Naturelle voor dit heerlijke recept.
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|