Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis

Havermoutpap

3-4 Porties, 10 minuten

Ingrediënten
1 Kopje havermout, grof
4 Kopjes vocht*
2 Stuks vijgen, gedroogd
2 Stuks abrikozen, gedroogd
Specerijen naar smaak**

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes
Kookpan

 

Bereiding

  • Zet de vlokken met het vocht 30 minuten (of de nacht) in de week.
  • Halveer de vijgen en abrikozen en snijd ze vervolgens in reepjes.
  • Voeg de overige ingrediënten toe (dit mag ook al tijdens het weken).
  • Kook dit 30 minuten zonder deksel op een laag vuur.
  • Laat de pap 30 minuten nawellen.
  • Bewaar de pap in een schone glazen pot in de koelkast (blijft 3-5 dagen goed).
  • Warm de pap de volgende dag met wat extra vocht op of eet koud.
  • Door te koken en na te wellen, vergroot je de verteerbaarheid van de pap.

Het is het meest efficiënt als je deze pap maakt als je toch al aan het koken bent.

*Vocht: water of een gedeelte rijstmelk, amandelmelk, mits geen dierlijke zuivel
** Specerijen naar smaak bijv. verse gember, geelwortel, kaneel, kardemom, vanille


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.