Eenvoudige koolrabisalade
1-2 personen, 15 minuten
Ingrediënten
400 gram koolrabi of 1 flinke knol
1 klontje roomboter (5 gram)
1 snufje versgemalen nootmuskaat
Kruiden en smaakmakers: dille, salie
Benodigdheden
Snijplank
Schilmes
(Stoom)pan
Vergiet
Bereiding
- Schil de koolrabi en snij in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
- Doe de blokjes in een stoompan en gaar gedurende 10 minuten. Wanneer je geen stoompan hebt, breng je ruim water aan de kook (zodat koolrabi onder staat). Doe de koolrabi er in en laat gedurende 3 minuten koken.
- Doe de koolrabi in een vergiet en spoel deze af met koud water (dit wordt ‘schrikken’ genoemd) om te voorkomen dat de koolrabi verder gaart.
- Breng op smaak met een klontje roomboter en versgemalen nootmuskaat.
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|