Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Salades > Eenvoudige koolrabisalade

Eenvoudige koolrabisalade

1-2 personen, 15 minuten

 

Ingrediënten
400 gram koolrabi of 1 flinke knol
1 klontje roomboter (5 gram)
1 snufje versgemalen nootmuskaat

 

Kruiden en smaakmakers: dille, salie

 

Benodigdheden
Snijplank
Schilmes
(Stoom)pan
Vergiet

 

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en snij in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  2. Doe de blokjes in een stoompan en gaar gedurende 10 minuten. Wanneer je geen stoompan hebt, breng je ruim water aan de kook (zodat koolrabi onder staat). Doe de koolrabi er in en laat gedurende 3 minuten koken.
  3. Doe de koolrabi in een vergiet en spoel deze af met koud water (dit wordt ‘schrikken’ genoemd) om te voorkomen dat de koolrabi verder gaart.
  4. Breng op smaak met een klontje roomboter en versgemalen nootmuskaat.


 


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.