Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Kookworkshops & recepten > Salades > Linzensalade (glutenen zuivelvrij)

Linzensalade (gluten- en zuivelvrij)

Lunchgerecht, 4 personen, 45 minuten

 

Linzensalade (gluten- en zuivelvrij)

 

Ingrediënten 

100 gram linzen, rauw (bijv. belugalinzen)

100 gram quinoa, rauw (of boekweit of gierst)

50 gram noten, grof gehakt (bijv. amandelen of pijnboompitten)

4 vijgen, in stukjes (of 2 eetlepels cranberry's)

4 eitjes, gekookt

3 wortels (250 gram)

2 handjes rucola

1 eetlepel olijfolie

peper, zout

 

Dressing

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 theelepel honing

1 theelepel mosterd

 

Benodigdheden

Snijplank, keuken-/koksmes

Koekenpan

 

Bereiding

  1. Bereid de quinoa en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies je voor linzen uit blik, dan spoel je deze af en laat je ze in een zeef uitlekken.
  2. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en 1 eetlepel citroensap. Zet apart.
  3. Rooster de noten (of pijnboompitten) in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn en zet in een schaaltje apart.
  4. Was de wortels en snijd ze in blokjes van 1/2 centimeter.
  5. Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie en wortels toe en bak hierin gaar.
  6. Breng op smaak met peper en zout. Hussel alle ingrediënten door elkaar en dien op.

Tip: Voor extra smaak voeg je een mespunt gemalen komijnzaad aan de wortels toe. Hak een handje peterselie of koriander grof en meng door de salade.


Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.