Linzensalade (gluten- en zuivelvrij)
Lunchgerecht, 4 personen, 45 minuten
Ingrediënten
100 gram linzen, rauw (bijv. belugalinzen)
100 gram quinoa, rauw (of boekweit of gierst)
50 gram noten, grof gehakt (bijv. amandelen of pijnboompitten)
4 vijgen, in stukjes (of 2 eetlepels cranberry's)
4 eitjes, gekookt
3 wortels (250 gram)
2 handjes rucola
1 eetlepel olijfolie
peper, zout
Dressing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 theelepel mosterd
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Koekenpan
Bereiding
- Bereid de quinoa en linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies je voor linzen uit blik, dan spoel je deze af en laat je ze in een zeef uitlekken.
- Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en 1 eetlepel citroensap. Zet apart.
- Rooster de noten (of pijnboompitten) in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn en zet in een schaaltje apart.
- Was de wortels en snijd ze in blokjes van 1/2 centimeter.
- Verhit een koekenpan, voeg de olijfolie en wortels toe en bak hierin gaar.
- Breng op smaak met peper en zout. Hussel alle ingrediënten door elkaar en dien op.
Tip: Voor extra smaak voeg je een mespunt gemalen komijnzaad aan de wortels toe. Hak een handje peterselie of koriander grof en meng door de salade.
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|