Sperziebonensalade
Voorgerecht/lunchgerecht, 2-3 personen, 15 minuten
Ingrediënten
450 gram sperziebonen
2-3 theelepels Franse mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
7 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 sjalot, gepeld en fijngehakt
½ teen knoflook, fijn geraspt
1 eetlepel kappertjes
klein handje verse kervel of koriander
zout, peper
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Stoompan
Vergiet
Kom
Bereiding
- Kook de sperziebonen snel beetgaar zodat ze hun voedingsstoffen behouden. Je kunt de sperziebonen ook stomen.
- Meng ondertussen de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Voeg de sjalot, knoflook en kappertjes toe.
- Haal ondertussen de bonen uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet. Meng de bonen met de dressing. Strooi desgewenst de kervel of koriander over de salade.
Tip: dit is een heerlijk recept van Jamie Oliver en smaakt uitstekend bij de BBQ. De salade kan warm of koud geserveerd worden. De smaak komt het beste tot zijn recht, wanneer de salade op kamertemperatuur is.
Voedingswaarde
Energie: 345 kcal
Koolhydraten: 7 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|