Sperziebonen gekookt met kipfilet
2 personen, 30+ minuten
Ingrediënten
1 stuk ui
1 teen knoflook
400 gram sperziebonen
200 gram kipfilet
1 eetlepel olie
80 gram zilvervliesrijst
4 deciliter kippenbouillon
1 stuk bosui
1 mespuntje paprikapoeder
Kruiden en smaakmakers: peper, zout
Benodigdheden
Snijplank, keuken-/koksmes
Koekenpan
Kookpan
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete olie bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Schenk de kippenbouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
- Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in 20 minuten gaar.
- Was het bosuitje en snijd het in ringen.
- Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder. De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat bouillon of water toe.
Voedingswaarde
Energie: 435 kcal
Koolhydraten: 40 gram
Vergoedingen 2020
|
![]() |
Dieetadvisering zit in de basisverzekering.
|
Tip van de maand! |
![]() |
7 tips om voedselverspilling te voorkomen.
Lees hier meer over de tip.
|