Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Nieuws > Wat weet Oss over brood en vleeswaren?

NieuwsberichtWat weet Oss over brood en vleeswaren?
07 juni 2011

Een aantal weken geleden hebben we in samenwerking met Kaatje Jans en De Bakkers Lamers een prijsvraag uitgeschreven. Meer dan 160 mensen deden mee.


Van de deelnemers denkt 1 op de 3 dat je eiwitten niet dagelijks nodig hebt. Dat is niet waar. Eiwit is belangrijk omdat het een bouwstof van ons lichaam is. Daarom is het belangrijk om in elke maaltijd een eiwitbron te nemen, bijvoorbeeld vleeswaren op brood. Daarnaast kan eiwit in eten helpen om niet te zwaar te worden omdat het een verzadigd gevoel geeft.

 
Hieruit blijkt dat 1 op de 10 deelnemers denkt dat brood een echte dikmaker is. Brood kan juist helpen om een gezond gewicht te behalen en te behouden. Brood bevat in verhouding tot zijn volume weinig calorieën en veel voedingsstoffen.


Van de deelnemers is 2/3 zich er niet van bewust dat brood belangrijk is voor een goede stoelgang, een goed concentratievermogen en het binnenkrijgen van belangrijke voedingsstoffen. Last but not least: brood helpt met het behouden van een gezond gewicht. Wie goed brood eet, heeft vaak minder trek in snoep.


In het weekend eten we vaak (te) veel broodjes. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid ontbijt op een vrije zondag met twee broodjes en een  krentenbol. Met zo’n uitgebreid ontbijt heb je dan al – zonder dat je het in de gaten hebt – zo’n 6 sneetjes brood gegeten. 71% weet niet dat één snee brood gelijk staat aan 2 beschuiten of 2 knäckebröd of ½ broodje of ½ krentenbol.


Van de deelnemers kon 1/3 aangeven waarom brood zo belangrijk is. Het antwoord is: voor de koolhydraten (brandstof), vezels en jodium. Met name het laatste stofje heb je voldoende nodig, wil je dat je stofwisseling (lees vetverbranding) goed werkt.
Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.