Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Nieuws > De betekenis van cholesterol

Nieuwsbericht



De betekenis van cholesterol
12 augustus 2015

Een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed vergroot het risico op het ontstaan van slagaderverkalking,  hart- en herseninfarct.


In de voeding zou de nadruk moeten liggen op een gezonde vetzuursamenstelling maar ook op het verminderen van zoete snoeperijen. Ja zoet!

 

Leververvetting komt steeds vaker voor een laat daar de ‘snelle suikers’ nou een rol in spelen. Omdat de lever ook een cruciale rol speelt bij ons cholesterolgehalte, is het heel belangrijk om er goed voor te zorgen.

 

Vind je dat een interessant onderwerp en wil je er meer over weten? Neem dan contact met ons op.


Andere interessante artikelen:

Verzadigd vet helemaal niet zo verkeerd

Is het slim om cholesterolverlagende producten te gebruiken?





Vergoedingen 2019

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.