Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Nieuws > Lezing De nieuwe Schijf van 5

Nieuwsbericht



Lezing De nieuwe Schijf van 5
01 juni 2016

De schijf van vijf is een hulpmiddel dat in Nederland wordt gebruikt in de voorlichting over goede en gezonde voeding, gericht op het grote publiek. Het idee is dat uit elk van de vijf groepen van voedingsmiddelen iedere dag een keuze wordt gemaakt, en die keuzen in de maaltijden van die dag te verwerken. 


Deze richtlijnen van het Voedingscentrum bestaan al sinds 1953 en zijn sindsdien een aantal keer aangepast.

Op advies van de Gezondheidsraad is medio 2016 een nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd, met daarop geen alcohol en frisdrank, minder vlees en meer groente, fruit, peulvruchten en noten.

 

In deze lezing vertelt diëtist Aleid Gielis daar alles over. Schrijf je hier in.




Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.