Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Nieuws > Het basispakket slankt af - dieetadvisering als afvaller

NieuwsberichtHet basispakket slankt af - dieetadvisering als afvaller
19 oktober 2011

Op 8 juni zijn we overvallen door de maatregel van Minister van VWS, Edith Schippers: dieetadvisering wordt uit de basisverzekering geschrapt.


Vooral voor mensen met een chronische aandoening is een dieetadvies bittere noodzaak. Een dieet helpt dan om ernstige gezondheidsklachten te voorkomen. Het moge duidelijk zijn dat met voedingsinterventies dan veel winst te behalen valt.

 

Met ingang van 1 januari 2012 verdwijnt dieetadvisering echter uit de basisverzekering en wordt het niet langer voor iedereen als vanzelfsprekend vergoed.

 

De zorgverzekeraars zijn nu aan zet. De politiek verwacht dat de verzekeraars dieetadvisering opnemen in de aanvullende verzekering. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over de vergoedingen.

 

Wil je naar de diëtist voor professionele begeleiding dan kunt je in 2012 misschien beperkt gebruik maken van de aanvullende verzekering. In alle andere gevallen kan het zijn je in 2012 zelf moet gaan betalen. Het is dus belangrijk om de ontwikkelingen m.b.t. dieetadvisering te volgen en om je te laten informeren over de mogelijkheden die je zorgverzekeraar voor volgend jaar biedt.
Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.