Twitter Aleid Gielis Facebook Aleid Gielis
Home > Nieuws > Bloemkool en appels tegen beroerte

Nieuwsbericht



Bloemkool en appels tegen beroerte
15 november 2011

'Het eten van witte groenten en fruit, zoals appels, peren en bloemkool, kan de kans op een beroerte met de helft verminderen.' Dit valt in de november-editie van de Consumentengids te lezen.


Groenten en fruit staan bekend om hun beschermende werking tegen hart- en vaatziekten.

 

Uit een wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat de kleur hierbij een rol speelt. Het onderzoek stelt dat witte groenten en fruit in het bijzonder het risico op een beroerte verminderen.

 

Wij vinden: eet volop groenten en fruit, varieer daarnaast zo veel mogelijk en laat alle kleuren terugkomen!

 

Op deze website vind je daarom volop gezonde en lekkere recepten, zoals deze pompoensoep met appel.




Vergoedingen 2020

Dieetadvisering zit in de basisverzekering.

 

Meer informatie

 


Tip van de maand!

7 tips om voedselverspilling te

voorkomen.

 

Lees hier meer over de tip.